Äshly - en helt vanlig jolle

 

 

Har man en båt som heter Ash så måste man ha en jolle som heter Äshly.

 

 

En vecka efter hemkomst på förra seglingen var det dags för det årliga paddel-rallyt Kungsbacka River. En två mil paddling uppifrån skogarna i Halland, ner till Kungsbackafjorden och sedan motströms in till stan. Självklart ville vi vara med, men äsch, vi saknade det enda nödvändiga: en kanot.

 

Så vid sidan om helttidsjobb, inflytt till Varberg och återträffar med vänner och familj, gjorde vi det enda rätta: Vi byggde en Äshly.

 

 

Ritningar hittade vi på internet, plywood i affären och sedan var det bara att sätta igång. Måtta, rita, såga, böja och ett par buntband på det, hon började bli riktigt fin. Sedan ett lager plast, lite slipning och några lager orange färg innan mugghållarna kunde skruvas fast samma morgon som loppet gick av stapeln.

 

Äshly döptes med en flaska bubbel som spilldes över den fortfarande våta färgen. Stabil som en eka och lika tungpaddlad, tog hon oss sedan de två milen under blod, svett och tårar. Ett tag låg vi sist, men eftersom hon var stabil och redig i forsarna tog vi ikapp ett par platser innan målgång.

 

Och vad spelar väl placeringen för roll när man har en Äshly?

 

 

crew@sy-ash.se

 

www.sy-ash.se